/ Allmänt / Bilder /

Side 2

Både måndagen och tisdagen (dag 2 och 3 i Side) ägnade vi helt och fullt åt att sola och bada. Vi varierade mellan hotellpoolen och havet och åt sena middagar på olika restauranger vid stranden. På onsdagen bokade vi in en båttur till "Dolphin Island" som utlovade: "Seaboard Tour, Swimm Breaks, Snorkeling, Lunch and River Delta". Bilderna på flygbladet visade simmande turister, parande sköldpaddor, hoppande delfiner och en stor båt. Vi blev genast förväntningsfulla och hoppades på att få snorkla i kristallklart vatten och se delfiner simma vid båten. Självklart matchade inte båtturen våra höga förväntningar, men det blev en lyckad trip ändå.
 
Båten, som snarast liknade ett piratskepp, tog oss runt längs med Sides kust och bjöd på en rätt så god lunch och skumparty. "Swimm Breaks" bjöds det självfallet på, och då hoppade glatt alla varma passagerare från båten för att svalka sig i det 27-grader varma vattnet. River Delta visade sig vara en av de iskalla floderna som rinner ut i havet, och guiderna skvätte ner oss alla när vi skulle kliva av båten för att gå i land på den lilla slingan   land mellan hav och flod; Dolphin Island. Inga delfiner såg vi, däremot två sköldpaddor en bit ifrån båten. Hann dock inte fota dem. 
 
Från båten kunde man se delar av det som kallas för Antika Side, där resterna av stora monument står och vittnar om det romerska imperiets vida utsträckning. På fredag eftermiddag (vi slappade hela torsdagen) tog vi oss för att promenera dit för att suga åt oss lite häftig arkitektur. Mycket läckert! Vi hade gärna gått in i området där resterna av en stor teater står, men just när vi var där hade de någon typ av filminspelning på g, så det gick inte. 
 
Vi gick ner till kajen, såg solnedgången och fotade lite grann. Sedan åt vi middag i en grottliknande djungel med grönaktigt sken och mullrande fontäner och vatten som porlade så högt att det inte gick att prata med varandra. "This restaurant is famous, ja,ja, been in newspaper." Frågan är - känd eller ökänd?
 
Canon EOS 60D, 70-200 f/2.8 och 50 f/1.4
/ Allmänt / Bilder /

Side 1

 
Veckan i Side, Turkiet gick fort. Vi kom hem igår, ungefär 13 timmar senare än planerat på grund av förseningar och fick sova en natt extra utrikes på ett lyxhotell i Antalya. Men inga sura miner för det. Idag var W tillbaka på jobbet och själv har jag suttit ute i solen och rensat blåbär halva dagen. Solen tar på rejält även här i Norrland minsann!
 
Första dagen i Side såg ut lite som nedan. Vi latade oss vid stranden till lunchtid, sedan slappade vi vid hotellpoolen. Har faktiskt inga bilder från solningen vid varken hav eller pool, men den såg rätt så tråkig ut minst sagt. Lättklädda, tyska turister, packade som sillar som inte har vett nog att smörja in kroppen tillräckligt mycket så att de närmast liknar kräftor.  Oj så många tyskar! (Inget illa menat, men när man majoriteten av dagen hör och blir tilltalad på tyska av både turister och turkar så tror man nästan att man kommit till fel land. Hallå, vart är du Turkiet?)
 
På kvällen gick vi ner mot stranden för en middag med havsutsikt. En vacker solnedgång uppenbarade sig och vi njöt till fullo av de sista timmarna på vår första semesterdag. 
 
Canon EOS 60D, 50 f/1.4
/ Allmänt / Bilder /

Glitter