/ Allmänt /

Galen-tjej.se

Jag måste vara galen. Har just beställt hem objektivet jag vill ha. EF 70-200/f2,8 IS II USM. Jag kommer måsta leva som en råtta resten av året, men det struntar jag i just nu. För jag kommer leva loppan varje gång jag fotar med mitt nya objektiv, vilket jag kommer göra i stort sett jämt. Är så glad!
 
/ Bilder /

Gode gud, skänk mig ett objektiv.

 
Jag har en önskan: Att jag ska ha råd till ett objektiv. Helst ett EF 70-200/f2,8L IS(eller II) USM. För det behöver jag. Igår var jag nära på att köpa ett begagnat sådant på blocket, men sedan tänkte jag att jag skulle fundera lite innan och höra med pappa och William innan. Pappa för att han kan lite mer än mig gällande objektiv och kameror, och William för att höra om vi borde spara pengar till ett bröllop eller sådär. Men alltså, jag behöver verkligen ett objektiv! Har fotat med standardobjektivet, ett EFS 18-55/f4.0 i två år nu, och det är bara att inse att det inte räcker till hela tiden. Jag vill ju kunna fota djur och natur och kunna ha ett lågt bländartal. Och så skulle jag också gärna vilja ha en närbildslins och en konverter 2x till det nya objektivet då, så jag kan fota saker som är jättenära och långt ifrån.
 
Nu när jag vaknade och kollade blocket så var annonsen om det fina objektivet borta. Jag hade sparat ett par tusenlappar om jag hade köpt det istället för ett nytt. Och nu är det försent.. GE MIG PENGAR GUD! (Eller bara alla de där sakerna jag just har räknat upp.)
/ Allmänt /

Fredagskänsla på en torsdag

En granne till min syster och mig verkar inte vilja släppa taget om julen. Åtminstone inte om sin utebelysning som är virad kring balkongräcket. Själv skulle jag helst vilja byta om till bikini, dra fram solstolen och lapa i mig solen. Riktigt så varmt är det inte än, men idag värmer solen faktiskt riktigt mycket. Det gillar jag.
 
 
För övrigt känns det som om det vore fredag idag. Har inga lektioner imorgon, och därför känns det som om morgondagen vore en helgdag. Måste dock tillbringa kvällen att skriva en argumentativ text på spanska, och fredagen till att skriva två litterära analyser (på spanska de också). Uppgifterna ska bara vara på en sida max, men när det är på spanska så tar det lite (om än inte så mycket) mer tid än vanligt att knåpa ihop.
 
Ps: I helgen är jag i Umeå, så mina kära umeåvänner: vi kanske kan ses?