/ Allmänt / Bilder /

Canon EOS 60D, I love you!

Kameran. En mycket kär vän genom vars lins jag ser världen på andra vis. Nya perspektiv, vinklar, olika skärpa, ljus och kontraster. Tack vare den får jag utlopp för min kreativitet, än om resultaten inte alltid blir som jag vill. I lite över ett år har jag haft en underbar Canon EOS 60D i mina ägor. Mitt första självporträtt/egopic jag tog med denna finfina kamera ser ut på detta vis:
 
 
Kontrasten blev lite too much kanske, och jag har försökt tona ner den lite. Samtidigt kan jag tycka att den är helt okej ändå. För att vara en sån noob inom kameraanvändningen som jag var och ännu är. En annan bild jag tog samma dag (ungefär ett år sedan):
 
 
Färgerna på denna bild har jag förstärkt lite grann i Photoshop Lightroom. Men annars är det bara kameran jag har att tacka. Är bilden dålig från början är det ju hopplöst (iaf om man, som jag, inte är redigeringsproffs) att få till den riktigt bra.
 
Du som läser får hemskt gärna skriva en kommentar och tipsa, ge respons, kritisera, etc. Tar tacksamt emot seriös kritik i alla former om hur man fotar och redigerar! 
/ Allmänt / Bilder /

Under bearbetning

Skyndade mig att skriva klart alla inlämningsuppgifter och artiklar som har deadline på måndag. Allt bara för att få hinna leka lite med Photoshop Lightroom. Hehe.. Har suttit och redigerat Costa Rica-bilder i ett par timmar nu, men nu måste jag göra paus i arbetet. Klockan 19:00 ska jag nämligen på gospelövning i Djupvikens kyrka. 
 
Jag har inte lagt upp så många bilder i bloggen förut, men om min redigeringsentusiasm håller i sig lär det bli ändring på det. Här har ni! (Alla bilder är mina som jag tagit med min underbara Canon EOS 60D.)
 
 
Som sagt: alla bilder är tagna och redigerade av mig. (Ja, jag älskar min kamera!) Hade av dumhet inte med mig någonting annat än standardobjektivet heller, så det var tur att alla djur verkade vilja vara med på bild.)
/ Bilder /

Lyckan i att finna något man alltid velat ha

JAG HAR HITTAT PHOTOSHOP PÅ MIN DATOR! 
 
Ja, det är sant! Letade egentligen efter några word-dokument, som jag behöver läsa igenom till uppgiften jag egentligen borde sitta och göra nu, men när jag såg filen Photoshop Lightroom blev jag såklart tvungen att testa redigera lite bilder... i några timmar...hehe.
 
Här har ni ett litet provsmak på en bild jag redigerat: (Ursäkta mina dåliga photoshop-skills, men jag har faktiskt inte hållit på med sånt här.)
 
FÖRE:                                                                                           EFTER: