/ Allmänt /

Kvalitetshelg

Helgen bestod av en stor mängd egentid med W. Vi har sett film, slötittat på Vänner, lagat till en delikat pizza, hängt med hans nya klasskompisar, tränat, gått en sväng på stan, hälsat på änderna och gässen vid parken, hämtat en byrå i en förfallen västerbottensgård, varit på ungdomssamling och fått träffa massa folk, gått på dagens gudstjänst och även där träffat massa fina människor. = En kvalitetshelg.
 
Canon EOS 60D, 50 f/1.4 
/ Allmänt / Bilder /

Helgen innan terminstarten!

Bilder från min och Williams helg i Dikanäs 28-30/8! (Tors-Lör innan terminstarten.)
 
Ps: Bildkvaliteten här blir inte alls så bra som i verkligheten!
 
På fredagen gick vi en tur upp på en av Grönfjälls toppar. Såklart kunde vi inte gå efter stigen på varken upp- eller nedvägen, utan var "tvugna" att klättra lite grann på klippväggarna. Spännande och lite smått nervöst måste jag säga. Väl på toppen käkade vi lite godis som vi hade med oss och lyssnade på musik. På vägen ner lekte vi kurragömma i ormbunkarna (fett bra gömställe alltså!) innan vi marscherade mot bilen igen. Vi stannade för att äta våra mackor vid en bäck och sedan åkte vi till stugan för middag. Senare på kvällen hälsade vi på W:s moster G i hennes stuga. 
 
 
På lördagen åkte vi bil genom Kanans Land (ja, det heter så) för att sedan vandra en bit genom snåriga vegetabiliska stigar och klättra på trädgrenar över småbäckar tills vi kom fram till den stora Bullerbäcken. En helt makalös bäck/fors med ett rätt så hyfsat fall på kanske 5 meter (min uppskattningsförmåga är inte och har aldrig varit på topp, så jag kan vara helt ute och cyklar). Väldigt vackert! Såklart ville vi (åtminstone en av oss) ta oss in allra längst in mot fallet, och det var inte helt enkelt kan jag säga. Vi tog oss först över forsen vid den där stocken som ligger som en båge, och sedan krängde vi oss fast på de hala klipporna. För att ta oss ännu längre in var vi tvugna att gå över forsen igen, denna gång via några småstenar som låg utspridda här och var. Vi tog av oss skor och strumpor denna gång, men min plan att kasta över mina skor till andra sidan gick sådär halvt. (Den ena skon hamnade såklart i vattnet och höll på att flyta iväg med strömmen. Tur att W har bra reaktionsförmåga.) Dock så tog vi oss inte längre än så, det var för halt och för sluttrigt. Så vi tog oss tillbaka till bilen igen (självfallet misslyckades jag med att ta mig över en bäck via en bred pinne och blötte ner mig totalt) och åkte sedan hemåt mot Lycksele.
 
Canon EOS 60D, 70-200 f/2.8 och 18-55 f/4.5 (Ej red)
/ Allmänt / Bilder /

Ett fast 50.

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte ville berätta vad det var jag hade spenderat lite av mina pengar i. Jag kan härmed med stolthet visa er ett par bilder jag hunnit knäppa med mitt nya objektiv Canon 50mm f/1.4! Bilderna är tagna i ordning, den första på Micki kan få illustrera vilken skillnad det låga bländartalet f/1.4 gör! Titta bara! Hennes (skelögda) ögon är i fokus medan resten är oskarpt. Magi! De andra bilderna har jag haft lite olika inställningar på, måste ju anpassa inställningar efter ljus/önskad effekt/modellen etc. De tre nästa bilderna tog jag på morgonen i lördags när jag var hemhemma. Det var dimmigt, kallt och fuktigt i luften och solen hade börjat skina in i hästhagen. Innan den fjärde och femte bilden togs hade solen hunnit komma upp ordentligt. (Alla bilder är orginal, inte redigerade ett smack!).
 
Jag älskar mina objektiv muchísimo! Skäms dock lite grann över att jag inte hunnit satt på något uv-/polariseringsfilter på linsen ännu, det är ett måste för bästa skydd! (Och för att undvika dedär fula grönaktiga ringarna som ex. i bild 4.)
 
Canon EOS 60D, 50 f/1.4 (Ej red.)