/ Allmänt /

Pärlemormoln

 
I går fylldes himlen här uppe i norr med någonting jag aldrig sett förr - pärlemormoln. Fick en chock när jag tittade ut genom fönstret och fick syn på spektaklet. Så otroligt förtjusande! 
 
Idag var jag och mannen en snabbis i Nirak tillsammans med hans familj. Lite skoteråktning och fika hanns med, sedan åkte vi till Umgransele och fikade lite mer tillsammans med min familj, farmor och faster R och farbror U. Ikväll kommer släkten från Uppsala hit, så det lär hinnas med ännu en omgång fika. Det går ingen nöd på oss inte. 
 
I morgon blir det ännu mer fika. Jag och mannen ska nämligen hälsa på hos Paulina och Jakob. Ska bli kul att få se hur de har det i deras lägenhet de ganska nyss flyttat in i. 
 
 
 
/ Allmänt /

Dan före dopparedan

 
I måndags hade vi det traditionsenliga pepparkaksbaket hos farmor, snart 93 år. Farmors hemmagjorda deg var lika god som vanligt, och självklart resulterade det hela med magont för hela bunten (undantagsvis farmor). Och så lite fika på det..
 
Julen är verkligen fikats högsäsong. Vem man än åker och hälsar på, om än det är en snabbvisit, bjuder på någon ätbar mumsbit. Ingenting mina smaklökar emot, men det är verkligen svårt att vara snäll mot sin mage. Nåväl, snart är julen ändå över. Man får passa på att unna sig det goda under den korta stund julen förfaller. Sedan kan man återgå till det mindre onyttiga livet. 
 
Så här fint var det här hemhemma i Umgransele i dag. Solen kikade fram lite lite ovanför berget och en mysig dimma låg utspridd lite här och var. December kan vara riktigt vackert.
 
Canon EOS 60D, 50 f/1.4. Adobe Camera RAW 6.2
/ Allmänt /

Tredje advent

I fredags gick jag tillsammans med Lina, Filip och Hilda och såg universitetskörens luciatåg - riktigt stämningsfullt! Efter det åkte jag och W hemhem för att bland annat gratta min mamma som fyllde år i onsdags. Vi hann träffa delar ur våra båda familjer, gå på (och sjunga för min del) möte både i kapellet i byn och i pingstkyrkan i stan. I går åkte vi tillsammans med mina föräldrar till Piteå för att lyssna på en av kören Troendegruppens alla konserter. Denna i Aulan på Musikhögskolan. De sjöng otroligt vackert! 
 
Våra fikamagar har fått sig en ordentlig uppvärmning i helgen, så nu är vi snart redo för julen och allt man ska stoppa i sig då. Blev bjudna på fikabröd och julgodis från alla håll och kanter, och både jag och W fick smaka några nya favoriter som svägerskan I hade bakat -mums! Blir till att försöka sig på lite julgodis-bakning i veckan ifall jag hinner. Verkar bli mycket jobb i veckan, startar med ett pass på 9 timmar imorgon..