/ Allmänt / Bilder / Kreativitet /

Sommaren är nu ett minne blott

                                                        Canon EOS 60D, 70-200 f/2.8, Adobe Camera RAW 6.2  
 
Regnet fortsätter vräka ner och jag sitter inne och redigerar bilder enligt dagens webbföreläsning om bildhantering. Jag vågar mig på nya verktyg i både Photoshop och Camera RAW och experimenterar vilt. Resultaten blir faktiskt inte så pjåkigt ändå, men bättre kan/ska/kommer det verkligen bli. Bilden ovan tog jag förra lördagen när jag följde med pappa på älgjakt. 
 
/ Allmänt / Bilder /

Höstigt på Haga

Efter härligt jobbiga pass på IKSU både måndag och tisdag tillsammans med Hilda och Lina har jag rejält med träningsvärk mellan revbenen (!) och på ryggsidorna. Måste vara allt vevande med nävarna i luften vi gjorde på Bodycombat...  
 
Ikväll blir det terminsstart med hemgruppen hemma hos paret Jacobsson. Trevligt! Helgen kommer förmodligen att spenderas här i Umeå och säkerligen på Faith, pingstkyrkan. Ska försöka komma igång på riktigt med fotograferandet också, har blivit väldigt få fotostunder på ett tag nu. (Förutom typ 10 bilder under förmiddagen:)
 
Canon EOS 60D, 50 f/1.4, Camera RAW och Photoshop CS5
/ Allmänt / Bilder / Kreativitet /

Bye Bye JPEG!

Kursen i bildhantering på Moderskeppet.se har härmed fått mig att gå över helt och fullt till att fota i RAW. Adjö JPEG, det var trevligt så länge det varade. Kan visa ett exempel på hur mycket bättre det är att bildbehandla i RAW nedan: 
 
Hur bilden ser ut i JPEG:
 
Samma bild tagen i RAW:
 
Till en början tänker man kanske att "men hemskheter, RAW-filen ser ju alldeles grumlig och ful ut". Sanningen är att ja, det gör den. RAW-filen är en icke-färdig bild som kräver att man gör färdigt den på datorn. I typ Adobe Camera RAW. Men resultatet blir så mycket bättre när man sedan ska redigera/korrigera/fixa.  Resultatet nedan:
 
Canon EOS 60D, 50 f/1.4, Adobe Camera RAW 6.2